• Tuhkansirotteluristeily Helsingin edustalla

  Vainajan viimeinen matka ja muistotilaisuus.

  Meri on itsessään kaunis hautakivi. Helsingin edustalla merellä on paikka nimeltään Abrahaminluoto, joka toimii virallisena uurnan lasku- tai sirottelupaikkana mereen haudattaville.

  Oletko miettinyt olisiko läheisesi halunnut tuhkan sirottelun mereen, olisiko meren äärellä hiljentyminen mieluisa paikka myöhemmin muistella vainajaa?

  Hautaustoimisto Bieder on tuonut markkinoille pienten ryhmien yhteisen muistoristeilyn Marival II aluksella.

  Marival II alus on oikea laiva, jossa valoisat sisätilat mahdollistavat usean seurueen samanaikaisen ruokailun ja vainajan muistelun seurueittain. Risteily on vapaamuotoinen ja soveltuu hyvin niin kirkkoon kuuluville kuin vapaa-ajattelijoille. Uurnat lasketaan porrastetusti takakannelta läheisten läsnäollessa.

  Muistotilaisuuden pitäminen uurnanlaskun yhteydessä on yleistynyt etenkin koronaviruksen aiheuttamien kokoontumisrajoitusten vuoksi. Yhteinen muistoristeily on helppo varata ja järjestää ja mieleenpainuva hetki luo kauniit muistot jäähyväisistä läheiselle.

  Uurnanlaskuristeilyn osallitujamäärä rajoitetaan kulloinkin voimassaolevien kokoontumisssuositusten mukaisesti. Yhteisristeilyn lisäksi kauttamme on varattavissa yksityiset muistoristeilyt. Uurnalaskuristeilyn varaaminen ei edellytä Hautaustoimisto Biederin asiakkuutta.

  Risteily toteutetaan jos THL:n kokoontumisrajoitukset antavat siihen luvan ja kiinnostuneita osanottajia on riittävästi. Otamme vastaan ennakkovarauksia ilmoittautumisjärjestyksessä.

  Laivalle otetaan useampi seurue, jolloin risteilykustannus on merkittävästi pienempi kuin jos omaiset varaisivat koko laivan omaan käyttöönsä. Tuhkan sirotteluja ei yhdellä risteilykerralla ole neljää enempää.

  Risteily, kokonaiskesto 3h 30min:

  17:00-18:30 Lähtö Kauppatorilta, lyhyt saaristoristeily ja ruokailu samalla

  18:45-20:00 Tuhkien sirottelu Abrahaminluodolla, mahdollisuuksien mukaan samassa yhteydessä kuohuvaa

  20:00-20:30 Paluu kauppatorille, paluun aikana kahvia/teetä ja jälkiruokaa.

  Tuhkansirotteluristeilyn hinta on 275 € per seurue (sis. 10 henkeä, lisäpaikat 25 €). Ei sisällä tarjoilua.

  Ruokailumahdollisuuksista lisätietoa laivayhtiön sivuilla ->.

  Ruokailuvaraukset viikkoa ennen suoraan laivayhtiölle 050-5011460

  Tee ennakkovaraus 010-778 7777