• Laskutus

  Laskutamme normaalisti sovitut palvelut ja tuotteet kun hautaustoimiston osuus on suoritettu eli vainaja on toimitettu krematorioon, siunauskappeliin tai kirkossa siunaustilaisuus on pidetty. Yleensä lähetämme laskun sähköpostin liitteenä. Mikäli tarvitsette laskun paperisena postitse, kannattaa siitä mainita tilauksen yhteydessä. Laskun maksuehto on 7 päivää. Tarvittaessa on mahdollista neuvotella laskulle myös muu maksuehto.

  Hautaamiseen ja perunkirjoitukseen liittyvät laskut ovat ns. ensisijaisia laskuja, jotka voi viedä pankkiin maksettavaksi kuolinpesän tililtä ilman, että tarvitsee odottaa perunkirjoitusta.

  Kivityöt voidaan laskuttaa sopimuksen mukaan joko niiden valmistuttua tai vaihtoehtoisesti samalla hautauslaskulla muiden kulujen kanssa.

  Perunkirjoituksen laskutus perustuu tehtyyn työmäärään ja se laskutetaan erillisellä laskulla kun perunkirjoitustilaisuus on pidetty.

 • Mitä hautaustoimisto ei laskuta?

  Hautaustoimiston laskulla ei laskuteta seurakuntayhtymien, seurakuntien ja krematoriosäätiön palveluja. Kyseiset osapuolet laskuttavat oman osuutensa suoraan kuolinpesältä. Tämä on myös kuolinpesälle edullisempi tapa. Mikäli laskut kulkisivat hautaustoimiston kautta, niihin tulisi lisätä arvonlisävero.

  Näitä kustannuksia ovat esimerkiksi mahdolliset kappelivuokrat, tuhkaamisen kustannukset, hautapaikan lunastaminen, hautaamisen kustannukset, Helsingin seurakuntayhtymän asentamat muistolaatat sekä hautojen hoitokustannukset.

  Verkkosivuillamme on oikeassa alakulmassa linkit PK-seudun seurakuntien ja seurakuntayhtymien sivuille, joista löydätte kunkin tahon voimassa olevat hinnastot. Suosittelemme lämpimästi tutustumista näihin ennenkuin teette päätöksiä esim. hautapaikan valinnan suhteen.