• Pandemian aikana on hyvä tietää, että me hautaustoimisto Biederissä olemme erikoistuneet palvelemaan asiakkaitamme etänä. Kaikki hautausjärjestelyihin liittyvät asiat voidaan hoitaa saumattomasti verkkosivujemme, puhelimen, sähköpostin ja chattipalvelumme avulla.

  Mikäli läheisenne kuolema on aiheutunut koronaviruksesta, pyydämme ilmoittamaan siitä viivytyksettä, sillä vainajien käsittely vaatii erikoistoimia.

  Päivitys 30.4.2020 Jos vainaja on kuollut (tai epäillään kuolleen) koronaan, joudutaan vainajan vastuullisessa käsittelyssä turvallisuussyistä käyttämään kahta henkilöä (normaalin yhden sijasta) sekä määräykset täyttäviä suojavarusteita. Koska koronavainajan käsittely vaatii normaalia enemmän aikaa ja resursseja veloitamme tästä lisäkuluna 100 €. Mikäli tilauksen yhteydessä ei ole ilmoitettu koronakuolemasta ja se selviää noudon yhteydessä veloitamme lisäkulun myös tässä tapauksessa.

  Koronavirustilanteen vaikutus hautajaisten järjestämiseen. Seurakuntien tiedotteet:

  Helsingin seurakuntayhtymä 

  Espoon seurakuntayhtymä

  Vantaan seurakunnat

  Pandemia vaikuttaa kaikkeen inhimilliseen toimintaan. Myös hautaustoimintaan. Me hautaustoimisto Biederissä suhtaudumme asiaan sen vaatimalla vakavuudella pyrkien säilyttämään täyden palvelutason turvaten samalla asiakkaidemme ja henkilökuntamme turvallisuuden.

  Hautaustoimisto Biederin palvelut ovat jo lähtökohtaisesti suunniteltu palvelemaan asiakkaitamme, jotka mieluiten hoitavat hautausjärjestelyt kotoa käsin.

  Käytettävissänne ovat hautajaisten hautauslaskuri, tilaus-, ja tarjouspyyntölomakkeet, puhelin-, sähköposti- ja chattipalvelumme. Kaikki tuote- ja palvelutiedot kuvineen ja hintoineen ovat nähtävillä verkkosivuillamme.

  Tähänkin asti valtaosa asiakkaistamme on hoitanut kaikki hautausjärjestelyt käymättä paikan päällä toimistollamme. Edelleenkin teillä on mahdollista asioida myös toimistollamme. Tätä varten on aina kuitenkin syytä varata aika ajanvarauspalvelustamme tai sopimalla asiasta puhelimitse. Toimistollamme vältämme lähikontaktia ja kättelyä. Asiakaspalvelutilamme on varustettu pisarasuojalla.

  Turvalliset hautajaiset

  Eräs harkittavissa oleva täysin turvallinen toimintamalli on suoratuhkaus, jossa vainaja tuhkataan ilman edeltävää siunaus- tai saattotilaisuutta. Näin toimien siunaus- tai saattotilaisuus voidaan järjestää uurnanlaskun yhteydessä vapaasti jopa vuoden sisällä tuhkauksesta. Koronatilanteen normalisoiduttua kaikki halukkaat voivat näin osallistua tilaisuuteen ilman rajoituksia.

  Muistaminen

  Jos et itse voi osallistua hautajaisiin Koronavirusrajoitusten tai muun syyn vuoksi on mahdollista lähettää surukotiin minne tahansa Suomessa tai ulkomaille kukkia tai adressi. Voit tilata ne Biederin verkkopalvelusta www.bieder.fi tai www.dataflora.fi.