• Vertaistukea itsemurhan tehneiden läheisille

  19.9.2016

  Surunauha ry on valtakunnallinen vertaistukijärjestö, jonka tavoitteena on tukea läheisen itsemurhan kokeneiden selviytymistä ja lisätä avoimuutta puhua itsemurhista. Vertaistukihenkilöt ovat koulutettuja vapaaehtoisia, jotka ovat menettäneet läheisensä itsemurhalle. Jäseniä yhdistyksessä on noin 700.

  Vertaistukimuotoja ovat

  Lisäksi järjestö mm. järjestää tapahtumia ja seminaareja, kouluttaa vapaaehtoisia vertaistukijoita ja tekee yhteistyötä useiden eri toimijoiden kanssa. Lämpimästi tervetuloa mukaan toimintaan!

  Liittymällä jäseneksi tuet vertaistukitoimintaa ympäri Suomea ja mahdollistat toiminnan jatkumisen jatkossakin.

  Lohtu-mobiilisovellus

  Lohtu-mobiilisovellus on Surunauha ry:n uusi kännyköille ja tableteille ladattava sovellus, jonka avulla on entistä helpompaa tavoittaa ja pitää yhteyttä muihin läheisensä itsemurhalle menettäisiin vertaisiin. Sovellus on tällä hetkellä ladattavissa Android- ja Apple-älypuhelimille ja -tableteille.

  Onko sinulla Android-puhelin tai -tabletti? Lataa sovellus suoraan GooglePlay-kaupasta tästä. Huom! Linkki toimii, mikäli selaat nyt nettiä puhelimellasi tai tabletillasi.

  Onko sinulla Apple-puhelin tai -tabletti? Lataa sovellus suoraan AppStoresta tästä. Huom! Linkki toimii, mikäli selaat nettiä nyt puhelimellasi tai tabletillasi.

  Sovelluksen Windows-versio on työn alla ja tulossa lähiaikoina. Tiedotamme sen julkaisusta nettisivuillamme, Facebookissa ja Twitterissä.

  Lue lisää Lohtu-mobiilisovelluksesta täältä.

 • Hautajaisten järjestäminen merellä

  19.4.2016

  Perinteisten kirkon ja kappelin lisäksi hautajaiset voidaan järjestää myös merellä. Käytännössä tähän on kirkkoon kuuluvien vainajien osalta kaksi hieman toisistaan poikkeavaa järjestelytapaa.

  Vainajan siunaus ja tuhkaus voidaan suorittaa normaaliin tapaan kappelissa/kirkossa ja niiden ajoitus on oltava vähintään noin viikkoa ennen merellä tapahtuvaa tuhkan sirottelua/muistotilaisuutta.

  Toinen vaihtoehto on suorittaa vainajan tuhkaaminen krematoriossa jo ennen laivaristeilyä, jolloin myös siunaaminen voi tapahtua laivalla.

  Kirkkoon kuulumattomien vainajien merituhkausta edeltää tuhkaus krematoriossa ja sen jälkeen tuhkan sirotteleminen vainajan omien tai omaisten toiveiden mukaisesti.

  Kokonaisuutena tuhkan sirottelu merellä ja siinä yhteydessä laivalla järjestettävä muistotilaisuus ruokailuineen on varmasti mieleenpainuva kokemus. Lisätietoja löytyy Hautaustoimisto Biederin sivuilta http://www.hautaustoimistobieder.fi/hautajaiset-merella/

 • Will Remember You - palvelun synty - Jussi Heikelä kertoo